Login
+Follow
Login

En helg i Åselet

By Simon Rantapää on 2013.06.02 In Uncategorized

Ni vet när det är fredag. Och man blir sådär sjukt sugen på att förklara för världen att det är just fredag och att minsann jag också ska grilla och äta bearnaise idag.

Precis en sån fredag bestämde jag mig för att fara till stugan. Eller till ”landet” som man säger på sydligare breddgrader. Detta ”land” är mera känt som Åselet i Byske älvdal. Här är utgångspunkten för massa kul. Och när jag säger kul så menar jag:
– en av Sveriges bästa laxfiskeälvar
– oändligt med skogsvägar (=tuff, rolig Mtb-terräng)
– och även ett boulderområde som får anses som mycket tillfredsställande.

Ni förstår ju själva att detta är en bra plats för en rastlös själ.

Och en liten resumé följer här på sant morsespråk för den stressade typen twittertypen som bara har utrymme eller tid för max 140 tecken.

Kom. Laxfiskepremiär. På fluga. Fiska. Fiska. Kom. Cykla. Långt, brant och slitsamt. Fiska. Fiska. Kom

image

image

Ska försöka att pressa in minst ett låååååångpass cykel i veckan som ett förspel, förberedning och uppbyggnad inför cykelvasan. Så vi brände av 55 km i längs skogsväg, teknisk stig efter älven och en avslutande klättring uppför en skogsväg nylagd med bergkross. Och just detta bergkross som vi snackar om var som att cykla medans ett gäng hamarbysupportrar antastar dig med brännbollsträn. Hårt och skoningslöst! Men, som man brukar säga; Fostrande.

image

Sjukt härligt att få flugfiska efter lax igen. Har saknat det. Den enda sport där det bästa man kan få är silver. Tyvärr lurade vi ingen.

20130602-201525.jpg

 

0 Responses to "En helg i Åselet"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login