Login
+Follow
Login

Cykelvasan 2013

By Simon Rantapää on 2013.08.19 In Uncategorized

Någon gång i sen september 2012 satt vi likt Bruce Springsteen fans vid biljettsläpp, och höll fingret på köpknappen. Men det var ingen musikalisk fest som vi strävade efter. Här handlade det om ren och skär cykelfest. I fäders spår som de så poetiskt beskrivs. Cykelvasan. Våren 2013 köpte jag mig en mountainbike, och helt obevandrad i sporten började träningen inför det stora målet.

 

image

Och snabbare än man hinner säga blåbärssoppa så stod jag tillsammans med 12000 andra taggade cyklister på startlinjen i Sälen ackompanjerad av Kalle Moraeus stråkar.

 

Och om vi liksom förbiser allt stånk å stön och den inre mentala kamp som utspelade sig mellan Sälen och Mora så kan jag konstatera: Jag tog mig i mål. Ack lite besviken över hur min kropp stumnade av gamla astmabesvär och krampkänningar. Men överlag är jag nöjd och framförallt överväldigad över hur kul jag hade och hur kul det har varit att haft detta som mål. Och hur oerhört välordnat allt var. Men dem har väl lärt sig av alla dessa år, vasaloppsarrangörerna.

 

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3:41:20 slutade min tid på. Fullt ös genom en relativt lätt bana med många sträckor lätt nedför. Och snart är det september och biljettsläpp igen. Så med andra ord dags att börja sätta upp mål och träna igen. Jepp Jepp. Jag har det redan klart för mig. Nästa år ska jag slå Daniel Sedin som gick in på en tid på 3:18.

image

Min plan är att köra fler lopp. För jag känner mig lite oerfaren och behöver mer tävlingar i benen. Så nästa år ska jag köra alla lopp som bjuds. Synd att det oftast är kring 100 mil till dem flesta.

En stjärna till min lagkamrat Micke Johansen som defilerade in på en tid på 3:31!!

 

image

1 Responses to "Cykelvasan 2013"

  Comments (1)

 1. Jan Lindfors wrote:

  Bra jobbat Simme, klår du Sedin blir jag verkligen imponerad!!
  🙂

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Login